Fransk Rødvin Ornestation Mors
Økologisk Côtes du Rhône lavet på 80% Grenache og 20% Syrah.
Domaine du Seminaire i ledes i dag af fjerde generation i Pouizin familien. Ejendommen ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.
Ejendommen består af 60 ha, som er udlagt som vinmarker, økologisk dyrket og med inspiration fra biodynamisk praksis, specielt i kælderarbejdet.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.
Alle druerne høstes i hånden, hvorefter de afstilkes, inden de kværnes, og gæringen sættes i gang. Under gæringen pumpes mosten jævnligt rundt for at få et optimalt udtræk af farve og aromastoffer. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på betontanke, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og lagrer i 8-–12 måneder, inden den filtreres og tappes på flaske.
Vin til vildt, vin til krydrede retter og vin til kraftige oste.
Bør serveres ved ca. 17°.